maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri #22 - Jouluinen haaste

Haaste on yksinkertainen - vastaa kysymyksiin ja haasta 3 blogia tekemään sama. Meidän jengi sai haasteen Kaninpäiviä-blogista, itse haastan kaikki jotka työstää joulukalenteria ja postausideat alkaa pikkuhiljaa hupenemaan uhkaavasti (hmm, kuulostaa kovin tutulta...).

--------------------------------------------------

Ensimmäinen kanisi? - Kääpiöluppakaksikko Paavo & Eevi

Unelmiesi kani? - Inna on aika lähellä sellaista! En tiiä miten sen paremmin määrittelis, semmonen pupsi jonka kaa kemiat kohtaa ja joka on aikas näppärän näköinenkin! Sellainen kani voi olla luonteeltaan vaikka minkälainen tai näyttää miltä tahansa, koko paketti ratkaisee ja joskus vaan kolahtaa.

Haluaisitko kasvattajaksi? - Joo sitte ku on sopivat resurssit siihen hommaan!

Kaniesi paras ja huonoin puoli? - Innassa parasta on luonne, tällä hetkellä eniten harmittaa sen kantapääongelmat :( Jali on ihana nallekarhu, jossa suurin miinus on yltiömäinen reviiritietoisuus. Jedi on siisti, mutta murkkuilee hieman. Naatti on oikee lutunen höpsö, mut arkuus rajoittaa sen aktiviteetteja jonkin verran.

Pet-näyttelyt vai kanihyppy? - Näyttelyt!


Omistatko muita eläimiä kuin kaneja, mitä? - Villakoiria löytyy sängyn alta noin tuhatkunta, todennäköisesti enemmänkin. Ovat kovia lisääntymään!

Paras ottamasi kuva kanistasi/kaneistasi? - Löytyy monia suosikkeja, hankala yhtä valita :D Ehkä vuoden 2013 syksyn kuvaussessio metsässä oli kokonaisuudessaan onnistunein, siltä kerralta on monia hyviä kuvia varastossal

Paras kaniblogi? - Tsekkaa meitsin top5 täältä!

Mitä pellettiä käytät kaneillasi? - RR + Hobby Plus -seos.

Minkä kanin ottaisit jostain toisesta blogista, jos saisit? - Omat kanit on maailman parhaat, en haikaile muiden pitkäkorvien perään.


Ostatko kaneillesi joululahjoja? - Kuusenoksia saavat taas joulun kunniaksi, muuten tuskin pukki niille lahjoja tuo.

Käytätkö mieluummin H- vai lapavaljaita? - Mulla on kaikilla kaneilla laparit, mut joskus tuun käyttäneeks myös h-valjaita. Yleensä käytän niitä mitkä käteen ekana sattuu :D

Mitä käytät kaniesi häkkien pohjalla? - Mattoa nykyään kaikilla, välillä purua.

Ovatko kanisi wc-siistejä? - No, joo... Silloin kun sille päälle sattuvat ;) Jedi on nelikon siistein, ja hoitaa kaikki tarpeensa aina laatikkoon.

Kaunein kanin väri? - Voi, noita on monia... Soopelit ja siamsoopelit on varmaan väreistä ne mieluisimmat ja otter-/tan-/white-kuviot on kauniita.

Kaunein kani jostain toisesta blogista? - Tää on vielä vaikeempi kun edellinen :D

Mielipide risteytyskanien kasvattamisesta? - Tavoitteellinen esteristeytyskasvatus on all good, myös uusien värien jalostaminen roduille on tottakai kaikinpuolin hyväksluettavaa toimintaa. Mut sitte nää perus "lemmikkipoikueet" aiheuttaa meikäläisillä vaan inhon väristyksiä.

Mielipide kanin ostamisesta eläinkaupasta? - Vaikka eläinkauppojakin on monenlaisia, en itse haluaisi tukea eläinkauppaa ostamalla sieltä kania - kanien tilat eivät yleensä ole kovin hääppöiset, kauppiaiden tietotaidossa on parantamisen varaa ja kanien taustoista on harvemmin mitään tietoa. Eläin ei kuulu kaupan hyllylle.
.......................................................................................

Tulipas kovin koruton postaus! Kiitos kuitenkin haasteesta, näitä on kiva tehdä :) 
ps. Enää kaksi yötä jouluun! Ja mikä mahtavampaa, enää kaksi työvuoroa edessä ennen aattoa! Ruhtinaallinen kolmen päivän joululoma onkin pyhitetty tilaustöiden tekemiselle ja kanien kanssa hengailulle.

2 kommenttia: