tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukalenteri #23 - Kanien plussat ja miinukset

Tällaista postausta on jo pariin otteeseen toivottu, siispä onkin jo korkea aika toteuttaa se! Listaan siis ylös jokaisen kanin hyvät ja huonot puolet, mikä tulee olemaan suht hankala tehtävä, aika vähän noissa niitä hyviä puolia kun on... No, ei sentään :D Pikemminkin pelkään että tästä tulee sellainen "ai että mulla on parhaat puput ikinä"-nyyhkytys mut no, tulkoot, samapa tuo.

Inna

+ Inna on maailman kiltein pupu. Sillä on suuri hoivausvietti ja se oli maailman hienoin mammapupu lastensa kanssa.
+ Innaan voi luottaa. Ja se luottaa myös allekirjoittaneeseen.
+ Inna on erittäin helppo käsitellä ja kärsivällinen. Kun se mursi varpaansa, sen jalka oli enemmän kuin helppo kuvata röntgenissä ja jalka saatiin paketoitua ongelmitta kun typy vain rötkötti rentona meikäläisen sylissä. Se on selällään täysi lötköpötkö ja heiluteltavissa sivulta toiselle.
+ Inna osoittaa kiintymystä ja nauttii myös vastapalveluksena saaduista rapsutuksista, haleista ja pusuista täysin siemauksin.
+ Inna on sellainen luonnonlapsi, joka osaa elää hetkessä. Se rallittelee täysiä aina kun mahdollista ja siitä näkee erittäin selvästi kun se on iloinen.

- Innan kärsivällisyydellä on myös huonot puolensa. Jos se päättää tehdä jotain, se tekee sen, vaikka sitä kuinka yrittäisi estää.
- Kiellotkin menevät Innalla usein täysin kuuroille korville. Se hämmentyy pariksi sekunniksi jos sille ärähtää ja sitten se taas jatkaakin entiseen malliin.
- Merkkauspissat. Yh. Jos Inna haistaa omalla reviirillään vieraan kanin, se kylmänrauhallisesti laskee alleen ja maailma on taas pelastettu.

Jali

+ Nallekarhumainen ulkonäkö. Voiko tuollaista nappisilmää joku vastustaa?
+ Jali on pusupoika numero yksi. Se pussaa kaikkia ja paljon.
+ Suloinen jääräpäisyys. Tämä voisi yhtä hyvin olla miinus, mutta se on niin hallitseva osa Jalin omalaatuista persoonaa että itselleni se on puhdas plussa. Jali on sellainen hölmö iki-murkku.
+ Jali on ikuinen yllättäjä. Siitä löytyy aina uusia, yllättäviä puolia, joihin on aina yhtä jännittävää saada tutustua.

- Jali ei pidä muista kaneista alkuunkaan. Kodin ulkopuolella se saattaa hyväksyä naaraat, mutta omalla reviirillä myös vieraat naaraat urosten lisäksi saavat kyllä tietää että Jali on talon herra (ainakin omasta mielestään).
- Edellisestä johtuen Jali on myös suhteellisen räjähdysaltis. Jos et halua Jalin hampaita lihaasi, älä tule lähelle jos haiset toiselle urokselle. Meikän kohdalla Jali on jo hieman oppinut että turpaan tulee heti takaisin jos turpaan antaa, usein se tyytyy vain hyökkimään ja murahtelemaan jos tulen silittelemään sitä heti Jedin käsittelyn jälkeen.

Naatti

+ Naatti ei vaadi paljoa. Se on onnellinen kun sitä muistaa päivittäin paijata pariin otteeseen ja kun sille antaa aina ohi kulkiessa hieman huomiota.
+ Naatista näkee selkeän edistymisen ja kehityksen siihen verrattuna kun se tuli meille. On aina palkitsevaa nähdä kun vaivalla tehty työ kantaa hedelmää, ja se, miten luottavainen Naatti nykyään on, on iso askel entisestä.
+ Oma luottamukseni Naattiin on myös kasvanut huomattavasti viimeisien kuukausien aikana. Tähän liittyy pitkälti se, että olen oppinut tuntemaan Naatin paremmin ja Naatin luottamus on lisääntynyt  vastaavasti allekirjoittaneesen.
+ Naatti on siisti. Se papanoi tunnollisesti vessalaatikkoon eikä merkkaa (ainakaan kovin usein, köh...) pissan kanssa.

- Naatti on arka. Vaikka tämän asian kanssa on toki edistytty huomattavasti, ei rouvan yleisluonne ole mihinkään kadonnut. Sen itsevarmuuden taso ei ole kehuttavaa, se ei kohtaa uusia asioita uteliaana korvat pystyssä vaan painuen maahan koittaen muuttua näkymättömäksi.
- Naatti ei hahmota omia ulottuvuuksiaan. Isolla kanilla on muun muassa iso suu, eikä Naatille kannata tästä syystä antaa pieniä herkkuja varomattomasti. Naatti kun ei persona herkkupeppuna siinä hötäkässä ymmärrä mistä sormi alkaa ja herkku loppuu ja lopputuloksena on ison kanin isot hampaat sormilihassa. Kokemusta on.
- Naatti on iso kani, eikä se tunnu itse tajuavan sitäkään. Se saattaa hypätä horjuvan tavarapinon päälle korkeuksiin kuin kevein taivaan lintu ja rämähtää sitten kuuluvasti alas ison ruhonsa kera.

Jedi

+ Jedi on mamman pikku mussu pusupoika. Se pusuttelee sormia paljon, ja välillä jopa naamaa jos sille päälle sattuu.
+ Jedi on aktiivinen ja sporttinen. Se vipeltää ja on liikkeessä tauotta, ja sen touhuja on aina yhtä hauska seurata.
+ Jedi on siisti. Se ei ole koskaan ruikkinut, eikä se liioin viljene papanoitaan ympäri maailmaa. Häkin se pitää siistinä lukuunottamatta heinää, jota se levittelee usein ympäriinsä sisustusintoisena.
+ Jedi on oikeasti innoissaan esteiden hyppimisestä. Ei se kisoissa niinkään syty, mutta kotosalla se hyppii rataa aina iloloikkien ja rallitellen.

- Jedi on palavasti rakastunut muun muassa Naattiin, ja sen kuulee kyllä umputuksena ja kaltereiden kolisutteluna jo kaukaa kun Naatti on vapaalla jalalla ja poitsun näköpiirissä.
- Jedi, kuten Jalikin, ei voi sietää muita uroksia. Jalin hajusta se ei osaa välittää, Jali tuskin haiseekaan viriililtä kilpakosijalta. Mutta auta armias jos vaikka kisapaikalla joku toinen uros käppäilee ohi hajuetäisyydeltä...
- Jedi vaatii paljon kuluttaakseen kaiken turhan energiansa. Se kyllästyy helposti, eikä siitä ole kököttämään samassa häkissä tai aitauksessa 24/7. Mikäli Jediä kyllästyttää, sen myös kuulee - jäbällä on paha tapa paiskoa lelujaan ympäri häkkiä ja kolisutella kaltereissa roikkuvia puuleluja varsinkin yöaikaan.

----------------------------------------------------------------------

Tässäpä nämä, olkaatte hyvät! Onhan noissa niitä huonojakin puolia, mutta voin sanoa, että omalle kohdalle on kyllä onneksi siunaantunut suht helppo jengi tyhjäpäitä kuitenkin.

Muistakaahan muuten osallistua kalenterin kolmanteen arvontaan täällä, aikaa kun on enää tämän vuorokauden loppuun! Huomenna aattona julkistetaan voittaja. Huijui, enää yksi yö jouluun!

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva tämä, en oo ennen paljon tienny minkälaisia sun puput on, mutta tästä opin paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo itse tullut miettineeksi ettei meidän puput oo kaikille yhtä tuttuja kuin itselle, onneks tää selvensi ees vähäsen :D

   Poista
 2. Kiva postaus! Mun kanilla on aika samanlainen luonnen kun Naatilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Naatti on ihan herttanen rouva, sais vaan rohkaistua tuosta lisää :)

   Poista