lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukalenteri #20 - Vastaukset kysymyksiin

Kysymyksiä tuli kysymyspostaukseen aikalailla sopivasti, vaikken jaksanut asiaa oikein missään mainostaa. Tarpeeksi kysymyksiä hyvän postauksen aikaansaamiseksi. muttei liikaa jottei homma pursuisi ihan yli äyräiden. Kiitos kaikille kysyjille erittäin mukavista kysymyksistä, näihin oli kiva vastailla :)

Kanit

1. Minkälaiset rutiinit teidän kaneilla on?
- Ei kummempia, aamulla pelletit, päivä nukutaan, taas syödään, nukutaan, syödään. Eat, sleep, repeat. Kanien päivä -video on tuloillansa, ehkä siitä selviää vähän tarkemmin!

2. Mitä mieltä olet hevosenruuasta jota annetaan kanille?
- Yleisellä tasolla hepparuuissa on liikaa e-vitamiinia kanin ravintosuosituksiin nähden, mutta jos on perehtynyt ruokinnan ytimeen, voi jotain heppapellettejä hyödyntää osana kanien ruokintaa, tekemällä esimerkiksi oman ruokaseoksen eri ainesosista. Paljaaltaan nuo pelletit harvoin kuitenkaan sopii kanien ruokavalioon.

3. Miksi juuri hollantilaiset?
- Rotu itsessään kiehtoi jo joskus vuonna 2008 erikoisen ulkonäön vuoksi, uusia kaneja hankkiessa rotutoiveet oli ihan auki ja muutaman vuoden takainen rotuhaave puski itsensä läpi mieleni syövereistä. Pistin sitten viestiä kasvattajalle ja loppu onkin historiaa.

4. Miksi juuri Jali ja Inna?
- Inna, koska halusin ulkomuototasoisen km japsi holskinaaraan. Inna vastasi kasvattajan mukaan parhaiten tätä kuvausta, joten sehän sitten varattiin. Jali valikoitui, koska kasvattajalta ei löytynytkään sopivaa luonnonsinistä holskiurosta, ja tämä ehdotti tällaista hassun väristä otusta tilalle. Jalihan se sieltä siis tuli.

5. Miten Jali, Inna, Naatti ja Jedi tulivat sulle?
- Jali ja Inna tuli kasvattajalta parin kuukauden odottelun jälkeen, Naatti tuli ongelmakanina testattavaksi meille josko ongelma sillä ratkeis (ratkeshan se, olenhan oikea kanikuiskaaja hehe), Jedi oli Innan poikueen pienin rääpäle joka monen mutkan kautta päätyi jäämään kotiin.

6. Kenellä kaneistasi on kivoin luonne?
- Innalla! Inna on oikea unelmapupu, seurallinen, sosiaalinen, aktiivinen ja ihmisrakas. Se on rohkea ja utelias, eikä stressaa mistään. Siihen voi luottaa, ja se luottaa myös meikäläiseen.

7. Mitä kanisi painavat?
- Inna viimeksi punnitessa 2,65 kg, Jali 2,6 kg, Jedi 1,7 kg ja Naatti silmämääräisesti nelisen kiloa, en ole koskaan sitä vaa'alla punninnut.


Muuta kaneihin liittyvää

1. Estekisat vai näyttelyt
- Näyttelyt. En oo (vielä) niin syvällä tuolla estepiireissä, Suurin osa kaniharrastuskavereista on hankittu tavalla tai toiselle näyttelyiden kautta. Ja on noi näyttelyt muutenkin enemmän meikäläisen makuun! Tykkään saada palautetta siiten miten oon kanit hoitanut. Esteily on meille semmonen sivuharrastus kun ei nämä meidän kanit oikeen innostu hyppimisestä, vaikka Jedi onkin ihan lupaava pieni tirpana.

2. Mitkä ovat olleet kaikkein onnistuneimmat estekilpailut?
- Me ei olla tuota menestystä vielä oikeen esteiden saralla niitetty, eli hankala sanoa :D Multa jäi itseltä niin monet kisat välistä kesällä kun olin viikonloput töissä, puput sentään sai matkustella maailmalla munkin edestä. Sanotaanko siis vaikka Nokian kisat 17.8., jolloin Jedi sai ensimmäisen klassauksensa ja sijoittui vieläpä neljänneksi. Mainitsemisen arvoinen on myös tiimihypyn voitto Katrionan Nevan kanssa Puotinharjulla 31.8..

3. Mikä on kaniesi pituus- ja korkeusennätys?
- Ei niin mitään hajua!

4. Kenet esteillä menestyvän kanin haluaisit itsellesi? (nähnyt esim. kisoissa tms)
- Hassu kysymys, musta mun kanit on maailman parhaat enkä haluisi kenenkään muun kania itselleni, oli se sitten kuin menestynyt tahansa. En ole mikään pesunkestävä esteilijä, joten kanin estehyppytaito ei oikeastaan vaikuta mitenkään siihen, haluaisinko sen itselleni vai en - enemmän vaikuttaa luonne, sehän sen kanin määrittää. Taitaa olla yksi ainut kani, jonka voisin pihistää nykyiseltä omistajaltaan itselleni vaikka heti - ja se on tämä pullaposki. Esteitä tuo hurmuri ei oo todennäköisesti nähnytkään, mutta täydellinen se on tästä huolimatta (että varo vaan, Jenni!).

5. Mitä mieltä vanhempasi ovat kaneista?
- Sanotaanko nyt vaikka näin että ei ne kaneja vihaa, vaan ei erityisesti rakastakaan. Äiti repii hiuksiä päästään aina talvet kun kanit asuu sisällä ja heinää on kaikkialla, kesäisin kaikki on aina helpompaa. Iskä on kyllä ihan kanien kaveri, yleensä se on vieläpä justiinsa iskä joka ruokkii kanit aamuisin ja pölisee ja jutustelee niille niitä näitä ruokakippoja täytellessään.


Minä

1. Milloin ja miten innostuit valokuvauksesta?
- Vuonna 2004 kun perheeseen rantautui eka digikamera. Sillä halvalla ja surkealla 4 megapikselin pokkarilla aloittelin valokuvausharrastustani virtuaalitallien ja virtuaalihevosten kuvanmetsästyksen inspiroimana. 2007 ostin ensimmäisen järkkärini ja pari kesää kiersin Varsinais-Suomea välillä joka viikonloppu hevostapahtumien perässä, välillä kuvasin koulukisoja, välillä esteitä, välillä näyttelyitä ja joskus jopa raveja. Nykyään hepat on mulle aikalailla taaksejäänyttä elämää, mutta ne kuvausreissut opetti kyllä aikoinaan paljon!

2. Miksi aloitit tämän blogin kirjoituksen?
- Kaniblogin perustaminen houkutteli on entisten kanien aikoina mut sillon näitä kaniaiheisia blogeja ei ollut kuin muutama eikä niiden kanien kanssa paljoo ihmeempiä tehtykään, möllötettiin kotosalla :D Päätin tietoisesti Innan ja Jalin tulon varmistuttua että nyt aletaan aktiivisiksi ja päätin että blogi perustetaan kanssa ja sinnehän riittää sitten kirjoitettavaa, piste. Aikalailla on riittänytkin!

3. Milloin aloit opettelemaan kuvanmuokkausta?
- Virtuaalitalliharrastusaikoina, varmaan siinä 2004 paikkeilla. Monta vuotta ensin PhotoFiltrellä, hetki GIMPillä ja Photoshop astui kuvioihin joskus vuonna 2010 koulun tietotekniikkakurssin myötä ja kunnolla aloin opetella erilaisia tekniikoita ja kikkoja kun aloin väkertämään giffejä tumblriin joskus vuonna 2012.

4. Aiotko teettää vielä kanipoikueita?
- Juu, tiiä sitten milloin. Suunnitelmia on, muttei vielä mitään varmaa!

5. Haluaisitko kasvattaa kaneja?
- Haluaisin, ehkä sitten pääsen kasvattamaankin kun joskus jaksan muuttaa omaan kämppään. Tällä hetkellä ei ole tiloja tai muita resursseja kasvatukseen, valitettavasti.

6. Teetkö vielä valjaita tilauksesta?
- Tällä hetkellä en, ei vaan innosta yhtään :D Katotaan sitten taas kevään puolella. Todennäköisesti seuraavaksi teen vain ensin ison kasan valjaita valmiiksi ja myyn pois, tilaushommat stressas tosi paljon kun tilauksia vaan kertyi ja kertyi ja aika ei meinannut riittää perässä pysymiseen.

7. Onko sinulla poikaystävää?
- Noup! Ottakkee epätoivoset poijjaat yhteyttä!

8. Mikä on lempirotusi jos holskeja ei lasketa?
- Miksei holskeja lasketa ;__; Hmm, mulla ei oo holskien lisäksi hirveesti kokemusta muista roduista, paitsi toki klupista. Pienihopeat kiinnostaa hirmuisesti rotuna, ehkä ne sitten!

2 kommenttia: