keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Pornainen 8.2.2014


 Terveisiä Pornaisista! Viime viikonloppuna oli siis tämän vuoden toiset näyttelyt Suomen Kaniyhdistyksen järjestäminä ja meidän poppoolla sujui vallan mainiosti! Inna oli ilmoitettuna ulkomuotoon ja pettiin, Jali pettiin. Näyttelypäivä alkoi komeasti omalla kohdallani klo 5.30 kun punnersin itseni ylös sängystä parin tunnin yöunien jäljiltä ja lähdin ajelemaan kohti Helsinkiä ensimmäistä kertaa yksin. Matka sujui Lohjalle saakka rattoisasti, mutta tasan Lohjan ABC:n kohdalla alkoi ihan karsea loskakeli, siellä oli ihan jännä ajella kun välillä mentiin vesiliirtoon ja välillä sai pelätä ettei kanssa-autoilijat tulleet päälle. Helsingistä nappasin onneksi kanssamatkailijoita kyytiin ja Pornaisiinkin saavuttiin aikataulussa vähän ennen yhdeksää.

Ihana vaaveli, maailman suloisin otus ♥

Näyttelypaikalla vesipullo putosi kuljetusboksin ovesta ja halkesi. H a l k e s i. Kai sekin on kerran elämässä koettava, miten voi muovipullo mennä rikki n. 20 sentin pudotuksesta, en voi ymmärtää. No, onneksi oli kerrankin varapullo mukana (ja onneksi rikki mennyt pullo oli tapaus josta pulitin kirppiksellä kokonaiset 5 senttiä...). Vesipulloepisodin jälkeen seurailin sivusta kun Jassun vauvapuput sai tatuoinnit korviinsa ja leikkasin vielä omien kanien kynnet, koska kaikki pitää luonnollisesti jättää viime tippaan.

 Jali arvostelupöydällä syynättävänä.

Toimin petissä naaraiden sihteerinä, oli mielenkiintoista seurata kanien arvostelua niin lähietäisyydeltä, mulla kun on kokemusta vaan marsujen sihteerinä toimimisesta :D Mutta mitä arvosteluihin tulee, päivä oli oikein onnistunut. Petissä Jali sai 92,5p ja kuman 5 pisteen kohdista, Inna sai 93p. Tuomarin mukaan Jalilla oli kokoa liian iso nahka, mikä pitää aikalailla paikkaansa, mitä Jalin kylkiläskeihin tulee. Molemmat kanit osas myös käyttäytyä ihan hyvin pöydällä, tuomari tais olla ainakin Jalin mieleen koska Jali osasi käyttäytyä esimerkillisen hyvin myös Pyhtäällä saman tuomarin arvosteltavana.

Jali:
Yleiskunto 27/30 - Hyvät reisilihakset, sopusuhtainen
Turkki 17,5/20 - Reilusti vaihtoa, puhdas
Korvat 5/5 - Siistit
Silmät 5/5 - Kirkkaat
Hampaat 5/5 - Valkoiset
Kynnet 5/5 - Tarkkaan leikattu
Tassut 5/5 - Melko puhtaat
Häntä 5/5 - Tuuhea töpö
Käsiteltävyys 18/20 - Hetken rauhoituttuaan rento kaveri
Yhteensä 92,5/100p

Inna:
Yleiskunto 27/30 - Hienot reisilihakset, sopusuhtainen
Turkki 18,5/20 - Kuiva, karkea, ei pölise
Korvat 5/5 - Puhtaat
Silmät 5/5 - Kirkkaat
Hampaat 5/5 - Valkoiset
Kynnet 5/5 - Tarkkaan leikattu
Tassut 4,5/5 - Kantapäissä kulumaa
Häntä 5/5 - Tuuhea töpö
Käsiteltävyys 18/20 - Antaa tutkia itseään
Yhteensä 93/100p

Inna ypöyksin eksyneen oloisena arvostelupöydällä :D

Inna veti taas pisteet kotiin ulkomuodosta, tulos sama kuin tasan kaksi viikkoa sitten Röykässä: 94p + kuma + ROP. ROP nyt oli odotettavissakin, muita holskeja kun ei Innan lisäksi paikalla ollut :D Mutta voi kyllä olla tyytyväinen noihin pisteisiin. Sekä pään että rungon kuvioinnista tuli hienot 19 pistettä, on se ihan hauska ajatella et Pyhtäällä Inna sai kuvioinnista 17,5p eikä sen kuvio siitä ole mihinkään muuttunut... No, tuomareita on erilaisia, jotkut keskittyy enemmän japsikuvioon kuin toiset.

Paino 5/5 (2,55 kg)
Rotuleima ja esiintyminen 10/10
Rungonmuoto 18/20 - Kapea
Turkin tiheys 9/10
Turkin laatu 9/10
Pään kuviointi ja väri 19/20
Rungon kuviointi ja väri 19/20
Kunto ja hoito 5/5
Yhteensä 94/100p

 Hieno Ronya antaa katseensa kiertää valtakuntansa yllä.

Kaikenkaikkiaan oli erittäin onnistunut näyttelypäivä ja BIS-pöydällä nähtiin upeita kaneja (kerrankin joitain muita kuin pelkästään hermuja ja taneja, köh köh). Seuraavaksi ollaan menossa Klaukkalaan ainakin petteilemään, pitäisi koittaa päättää ilmoitanko molemmat puput hyppimäänkin. Ruotsin LU-reissu peruuntui niukan rahatilanteen nojalla, mutta no worries, ens vuonna sitten! :) Inna astutetaan näillä näkymin Lempäälää edeltävänä viikonloppuna, heitän sen perjantaina Keravalle rakastajansa luo Helsingin reissullani ja noukin sitten lauantaina takaisin mukaani. Mitäkö teen sitten perjantai illalla sillä suunnalla? Pieni vihje: iltaan liittyy vahvasti lapsuuteni sulosävelet sekä herrat nimeltä AJ, Kevin, Nick, Howie ja Brian. Joko nappaa? No, tässä yksi hienotunteinen vihje lisää: klik.


7 kommenttia:

 1. Voisitko joskus tehdä esittelyn kanien asuintiloista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten joskus kun kevät tulee ja noi pääsee ulos asumaan, ei täällä sisällä oo mitään esiteltävää :D Tavaroiden esittely tosin on tulossa näillä main ensi viikolla!

   Poista
 2. haha vitsi naurahdin tolle et bis pöydällä nähtiin kerranki jotain muita ku hermuja ja taneja :'D so true..

  ja puput loikkimaan klaukkalaan of course! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikeesti aika utopistista katsoo et ei hetkonen, siellähän on kaks kääpiöjänistäkin bis-pöydällä :D

   Kai sitä sit tarvii ilmottaa noi hyppimäänkin, Innallakin kun on viimeinen tsäänssi näyttää "taitonsa" julkisesti ennen mammalomaa :)

   Poista
  2. joo se oli kyl jännä! aattelin et jompikumpi ois lentäny ainaki pois :D

   ja noniin hyvähyvä ;D !

   Poista
 3. pet arvostelujen tuloksissa on nähtävästi innan pisteistä unohtunut joku puolikas, kun samat pisteet molemmilla, mutta yhteispisteissä toisella 92,5 ja toisella 93 :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho katos juu, kiitos tarkkanäköisyydestä :D Nyt on korjattu!

   Poista