keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Lemmikkimessut 2013


Jali lempipuuhassaan paijauspupuna

Jopas on tekemisentäyteinen viikonloppu takana! Ensin perjantaina lastattiin auto täyteen kamaa kanien kera, suunnattiin Helsinkiin, heitettiin kamat Jassulle, sitten Nosturiin keikalle hyppimään (ja voi hyvä luoja sitä hien hajua...), lauantaina autollisen kaneja kanssa messukeskukseen, takaisin yhden uuden ihmisen ja yhden kaninhäkin (ja osan kaneista) kera, sunnuntaina messariin taas ja takaisin illemmalla kanilauman kanssa.

Mut oli hirrrrrmu kiva viikonloppu, kiitos kaikille joitten kanssa aikaa vietettiin :) Tuli tehtyä myös hieman ostoksia messuilta, heti lauantaina ennen messujen avautumista yleisölle kävin hakemassa naapuriosastolta atlas 20 boksin ihanan vaaleanpunaisen värisenä, vaikka mulla on jo valmiiksi yks turha kakskymppinen boksi lojumassa nurkissa... Enemmän ois tarvetta kymppikokosille mut se väri, ei sitä voinut vaan vastustaa! Ostettiin myös Lindan kanssa puoliksi (vaikka Linda ei olekaan osaansa vielä mulle pulittanut *köh*) sellaista puuterin tapasta millä tassun pohjista saa hieman valkoisemmat, varmaan sille on joku hieno korrekti nimikin :D Ja Outlet-puolelta lähti matkaan talvikengät kympillä (!).

Lekan palkintopöytää

Sitten olennaiseen eli pupusiin. Kaikki kaneihin liittyvät yhdistykset oli vierekkäin ihan mukavassa asetelmassa, oli helppo pomppia niitten välillä. Lauantaina Inna kävi pyörähtämässä nyt kolmatta kertaa ulkomuotopöydällä ja molemmat kanit oli myös lekalla petteilemässä. Ulkomuoto meni nyt oikeasti hyvin, ainakin mitä kahteen edelliseen kertaan verrataan (Pyhtäällä 89p ja Turussa nollat), Inna sai nimittäin 93,5p! Itse oon erittäin tyytyväinen neidistä, hyvä hyvä hyvä! En itse nähnyt miten Inna tönötti arvostelupöydällä mut voisin arvailla et se istui taas jänismäisesti rinta rottingilla pää korkeuksissa, kätevä kun Inna osaa ton esiintymisen jalon taidon luonnostaan kun musta ei varmaan olis opettajaksi :D

Innan ulkomuotoarvostelu:
Paino 5/5 (2,54kg)
Rotuleima ja esiintyminen 10/10
Rungonmuoto 18,5/20
Turkin tiheys 9/10
Turkin laatu 9/10
Pään kuviointi ja väri 18,5/20
Rungon kuviointi ja väri 18,5/20
Kunto, terveys ja hoito 5/5
Yhteensä 93,5/100p

Lekan petti sujui ihan hyvin, ei mitään erityistä sanottavaa :) Värjäytyneistä tassuista ropisi molemmilla pisteitä pois mut se nyt oli arvattavissakin. Tuomari oli korjannut Jalin arvostelupaperiin väriksi luonnonkeltainen, vaikka ei se nyt ainakaan luonnonkeltainen ole vaikka tuollainen sekasikiö kumminkin :D Inna veti tällä kertaa Jalia pidemmän korren ja oli nuorten naaraiden LKV3, Jalikin tosin sai lahjoituspalkinnon "Ponteva pikkuinen" joka siis oli pussi mysliä, siitä riittää herkkuja pitkäksi aikaa :)

Jali
Yleiskunto 28,5/30 - Sopusuhtainen, lihaksikas
Turkki 18,5/20 - Tuuhea, puhdas
Korvat 5/5
Silmät 5/5 - Kauniit
Hampaat 5/5 - Pepsodent
Kynnet 4,5/5 - Tylsät kynsisakset, epätasaisesti leikatut
Tassut 4,5/5 - Värjäytyneet
Häntä 5/5
Käsiteltävyys 18/20 - Harjoittele selälle kääntöä, utelias :)
Yhteensä 94/100p

Inna
Yleiskunto 28/30 - Lihaksikas, sopusuhtainen
Turkki 19/20 - Puhdas, hyvä
Korvat 5/5
Silmät 5/5
Hampaat 5/5
Kynnet 5/5
Tassut 4/5 - Värjäymää
Häntä 5/5
Käsiteltävyys 18,5/20 - Rauhallinen, jännittää
Yhteensä 94,5/100p

Sunnuntaina sitten olikin tiedossa molemmilla vain SKY:n petti, Inna tosin sai viettää päivänsä um-häkissä Jalin kärvistellessä boksissaan. Sunnuntai oli kaikinpuolin vähän latteampi tunnelmaltaan kuin lauantai, johtuen monesta seikasta - väsymyksestä, omasta mielestä turhan jyrkistä pet-tuomareista... Petistä siis ei kummatkaan puput saaneet mitään hyviä pisteitä, tuomarin mukaan Jali oli pulska (lauantaina se oli vielä sopusuhtainen...), Innalla oli tassuissa kaikki päin pyllyä (lauantaina oli edelleen ihan ok), Lindan kluppa Fami sai surkeat 87,5p vaikka se sai lauantaina lekan arvostelussa 95p!! Ihan uskomatonta, 7,5 pisteen ero! Jaliltakin tuli turkista 17,5p eikä mitään perusteluja vaikka poitsu oli hyvässä karvassa.

Jali
Yleiskunto 27,5/30 - Masukas, tarkkaile ettei masuunnu liikaa :)
Turkki 17,5/20
Korvat 5/5
Silmät 5/5 - Kirkkaat
Hampaat 5/5
Kynnet 5/5
Tassut 4/5 - Kellertävät
Häntä 5/5
Käsiteltävyys 17/20 - Ei nauti tutkimisesta
Yhteensä 91/100p

Inna
Yleiskunto 28/30 - Kiinteä, lihaksikas, jämäkkä, kehittyy vielä
Turkki 17,5/20 - Palautuu kohtalaisesti, muuten hyväkuntoinen ja puhdas
Korvat 5/5 - Puhtaat
Silmät 5/5 - Kirkkaat, kauniit, kauniit ripset
Hampaat 5/5 - Puhtaat, oikea purenta
Kynnet 5/5 - Ok
Tassut 3,5/5 - Pohjat värjäytyneet, huopaiset, hilseilee, kantapäät paljaat
Häntä 4,5/5 - Hieman nuhruinen
Käsiteltävyys 19/20 - Kiltti ja rauhallinen
Yhteensä 92,5p

Tuomareille terveisiä että Jalin kanssa harjoitellaan kääntelyä ja vääntelyä joka päivä useita kertoja mut mitäs tolle murkkuilijalle mahtaa... Toivotaan että se tosta vielä rauhoittuu, onneks sentään kaksikon toinen osapuoli osaa käyttäytyä sit sen toisenkin edestä! Nyt sit siirrytään odottelemaan PetExpoa ensi vuoden puolella, kyl messuviikonloput on kivoja vaikka osaavatkin olla uuvuttavia :)

Kattokaa kuin luttana lehmänalku löyty ELMA-puolelta ♥__♥

Mä olen tässä pari päivää koittanut vääntää pientä videontapaista viikonlopusta mut koneen elokuvatyökalu ei halua tehdä yhteistyötä, siispä se videon julkaisu nyt lykkääntyy vähän pidemmälle. Pitänee ladata joku kokeiluversio jostain videonmuokkausohjelmasta, ei tosta windowsin oman ohjelman kaatuilusta tuu yhtään mitään (yllätys yllätys).
------------------------------

Hihnoista asiaa! Olen nyt tehnyt narutilauksen, tulossa siis myyntiin vaaleanpunaisia, vaaleansinisiä, sinisiä, violettejä, mustia ja valkoisia hihnoja näin alkuun :) Vielä on vanhoissa varastoissakin limenvihreitä hihnoja saatavilla, joten niitä saa tilailla mikäli haluaa saada hihnansa heti.

8 kommenttia:

 1. Tuo petti osaa sitten aina naurattaa, täydellinen arpapeli koko laji. On niissä silloin tällöin kiva käydä(kerran vuodessa), mutta muuten olen itse saanut ainakin tarpeekseni sponssaamisesta, kun ei arpaonni ole kauhean hyvä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta kyllä, ei noilla arvosteluilla oo läheskään aina mitään tekemistä sen todellisuuden kanssa :D Mut enimmäkseenhän noissakin niitten ihmisten takia käydään, turha noita arvosteluja tuijotella :)

   Poista
 2. Tosta lauantain Jalin kynsikohdasta on ihan turha välittää, tuo kyseinen tuomari laittaa suurinpirtein jokaiselle kanille saman... Sen mielestä pitäs varmaan viilata kynnet että ois tarpeeks hyvät -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin kans et vähän kaikilla sen arvostelemilla kaneilla oli sama maininta kuin meillä :D Ehkä tosiaan pitää alkaa harrastaa jotain manikyyrejä ja pedikyyrejä et saadaan tarpeeks tasokkaat kynnet!

   Poista
 3. hahhah toi pepsodent kohta xD (y)

  VastaaPoista
 4. Liityin vasta äskettäin lukijaksi mutta hitsi sulla on siisti blogi! Tykkään tästä ulkoasusta sairaasti ja toi banneri on upea! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan! :) Oi voi no kiitos kovasti! :>

   Poista