torstai 14. marraskuuta 2013

Kysymyspostaus, olkaapa hyvät!


Koitin jakaa kysymyksiä järkevien osioiden alle mut en sitten tiedä kuinka sekavan järjestelyn sain loppujen lopuksi aikaiseksi :D Mut yrittänyttä ei laiteta!


Jali & Inna
 • Pupujesi paheet?
Molemmat tykkää maistella kenkiä mut sekin on onneks jo alkanut vähän laantua. Jali sätkii sylissä ja jos sitä harmittaa se näykkii vaatteita. Inna sit taas luulee usein mun hiuksia heinäks ja koittaa mussuttaa niitä aina nälkäänsä.

 • Miksi juuri jali ja Inna?
Halusin km japsi holskin, jolla on jotain tsäänssejä ulkomuotoon. Siksi Inna. Innan kaveriksi halusin jonkun erikoisen värisen holski uroksen. Siksi Jali.

 • Jos olisi pakko valita kaneistasi jompikumpi, kumman ottaisit?
Äää :D Varmaan Inna, Jali on ihana pullapallo mut Innalla on potentiaalia esteillekin petteilyn lisäksi + mulla on tietynlaisia suunnitelmia Innaa ajatellen ens vuoden puolelle mihin sit Innaa luonnollisesti kaivataan!

 • Milloin olet ollut oikein ylpeä kaneistasi?
Innasta olin ainakin ylpeä silloin Salossa kun se pääs BIS-pöydälle ykkösenä, osas kyllä pieni vauva pistää silloin parastaan :) Jalista olin ylpeä Pyhtäällä kun se viime sekunneilla pääsi maaliin esteillä tokalla kierroksella :D

 • Mitkä ovat kaniesi hyppyennätykset? (siis esteillä)
Ei mitään hajua! Ollaan hypitty vasta niin vähän et en oo jaksanu ruveta mitään ennätyksiä mittaamaan. Innalla varmaan joku 45 cm, muistelisin et se hyppäs meidän pyramidiesteen kerran kahta puomia vajaana kokonaisesta (esteen maksimi siis 55 cm).

Näin Meillä
 • Oletko tyytyväinen nykyiseen kanitilanteeseesi?
Laadullisesti kyllä, määrällisesti en :D Noi kaks aivopierun ruumiillistumaa on maailman parhaat puput ikinä, ei sen suhteen mitään valittamista.

 •  Haluaisitko lisää kaneja?
No joo! Paljon paljon lisää :D

 • Miten usein käyt kaniesi kanssa ulkona?
Kesällä päivittäin annan niiden juosta vapaana pihalla, talvisin käydään ulkona ilmojen mukaan, pyritään siihen että kerran viikossa.

 • Paljonko sinulla kuluu kaneihin rahaa?
Tosi vähän :D Suurin menoerä on varmaan näyttelyissä käyminen, siinä kun menee rahaa sekä ilmoittautumisiin että bensoihin (+ välillä yöpymisiin jos oikein kauas lähdetään). Ruokiin kuluu vaan vähän rahaa kuukaudessa, ei kaksi kania paljoa syö. Mut en mä mitään per kuukausi summaa oikeen osaa arvioida, ehkä joku alle kymppi?

 • Iloisin hetki kaniesi kanssa?
Se kun haettiin Jali ja Inna kotiin ja siitä viikkoa myöhemmin kun Inna kruunattiin näyttelyn parhaaksi kaniksi Salon näyttelyissä ♥

 • Surullisin hetki kaniesi kanssa?
Entisten kanien kuolemat.

 • Mitä kanisi syö?
Tällä hetkellä Hobby Plus + RR -sekoitusta. Tuoretta muksut saa päivittäin, heinää totta kai on tarjolla aina.

Kaneista yleisesti
 • Unelmien kani? ( rotu, väri, luonne jne )
Äh, mulla on montakin unelmakania :D Musta tan tai valkoinen ps belgianjänis, riemunkirjava ja persoonallisen näköinen esteristeytys, kluppa holskikuviolla, ruskea otter kääpiöjänis... Mitä luonteeseen tulee tykkään yleisesti kaneista, jotka on ihmisrakkaita mutta omatoimisia, uteliaita ja rohkeita ja eritoten energisiä ja määrätietoisia.

 • Hermeliini vai ranskanluppa?
Ranskanpulla. Hermut ei oo oikein mun juttu, ne pikkuriikkiset korvat ja liioitellun pyöreä pää ei oikein ole iskeneet muhun. Ranskanlupan haluaisin kyllä joskus, sellaisin koiramaisen ja erikoisen värisen (=ei chinchilla, luonnonharmaa, schwarzgrannen, valkoinen ps, mitä nää nyt yleensä Suomessa on :D).

 • Miten kiinnostuit kaneista?
En muista :D Alunperin vinguin omaa pitkäkorvasta jo joskus 9-10-vuotiaana, jonka johdosta äiti raahas mut sitten allergiatesteihin. Tuloksena se, että mulla on kissa-ja koira-allergia ja testit tehneen hoitajan ohjeistus siihen, että mun ei kannata koskaan kania hankkia koska todennäköisesti mulle puhkeaa sillekin allergia ja pahimmassa tapauksessa astma ja mitä vielä... Siihen sitten tuli stoppi mun vinkumiselle kun meille ei koskaan kuulemma kania tulis. Vaan mitenköhän sitten kävikään parin vuoden päästä... :D

 • Mikä on lempikaninvärisi?
Tällä hetkellä ruskea otter. Myös sininen otter, whitet, tanit, venäläiskuvioiset....

 • Miksi hollantilainen?
Ulkonäöltään omaa silmää miellyttävä rotu joka on kans kiva luonteeltaan :) Eikä oo kuitenkaan mikään kääpiöluppa jollanen löytyy vähän jokaiselta, joskin holskitkin on alkanut viime aikoina yleistymään pikku hiljaa.

 • Minkä muun rotukanin voisit ottaa?
Melkeenpä minkä tahansa, ainoo rotu jolle sanon ei heti kättelyssä on angora sen turkin takia. Leijonanharjaskaan ei oo oma suosikki, ei vaan miellytä omaa silmää. Hermutkin on vähän siinä ja siinä, englanninluppakin vähän epäilyttää niitten järjettömien korvien kanssa :D

 • Näyttelyt vai esteet?
Näyttelyt, puhtaasti siksi, etten oo oikeestaan vielä ehtinyt estepuolelta tutustua ihmisiin kunnolla.

 • Pelottavin kokemus kanien kanssa?
Ei nyt tuu kyllä mitään mieleen :D

 • Mitä mieltä olet lihakaneista?
Lihaeläimia siinä missä esimerkiksi nautakarja. Kyllä mä mielelläni kania maistaisin jos joku tarjoaisi.

 • Haluaisitko kolmannen kanin?
Jep jep! Mulla on keväälle itseasiassa jonkinasteisia suunnitelmia tähän liittyen...

 • Kääpiöt vai jätit?
Kääpiöt, mulla ei oo koskaan ollut yhtään jättiä niin ei oo kokemusta niistä.

 • Mitä mieltä olet ns: turhasta risteytyksien kasvattamisesta omaksi iloksi?
Riippuu vähän turhan määritelmästä. Jos kaneja teetetään vain määrän kasvattamiseksi tai siksi että "pikkupuput on niin lutusia" niin hommassa on ihan väärät lähtökohdat. Onhan se myös "turhaa" teettää risteytyskaneja omaksi iloksi kun kaneissa on kuitenkin liikatarjontaa, mut kukin tavallaan. Mikäli niistä poikasista kannetaan vastuu ja ajatellaan aina kanien parasta niin eipä se risteytyksien kasvattaminen omaksi iloksi mun persettä kutita. Kasvatuksessa, oli se sitten risteytys-tai rotukanien kasvatusta, pitää aina tietää mitä tekee ja mikäli ei tiedä niin pitää kysyä kokeneimmilta eikä jäädä yksikseen arvailemaan ja ihmettelemään.

 • Unelmakanilasi?
Kodikas, viihtyisä, tarpeeksi tilava, käytännöllinen.

 • Milloin sait ensimmäisen kanisi?
2007 kesäloman alussa. Samana päivänä haettiin Paavo ja Eevi kotiin kun sain ala-asteen viimeisen todistuksen käteen ruusun kera :D

 • Miksi juuri kani?
Kani on helppo ja monipuolinen lemmikki. Oon myös allerginen kissoille ja koirille joten niitä ei tule tässä talossa koskaan näkymään.

 • Lempirodut?
Holskit, venäläiset, kääpiöjänikset, belgianjänikset... onhan näitä :D

 • Uros vai naaras?
Naaras, ne on yleensä mukavan kipakoita ja omanarvontuntevia. Urokset on toki kans lutusia, mut omien kokemusten perusteella naaraat jotenkin vaan iskee itselle paremmin :D Kyl kanilla pitää olla luonnetta! (Ei sillä etteikö uroksilla sitten olis luonnetta mut... no.)

 • Mitä etsit kanissa kun hankit sellaista?
Riippuu tilanteesta. Ekoja kaneja hankitessa halusin mahdollisimman helppoja kaneja jotka soveltuu aloittelijalle. Jalia ja Innaa hankkiessa suurin vaikuttaja oli ulkonäkö ja hollantilainen rotuna. Jos  mä olisin hankkimassa esteristeytystä, etsisin kania, jolla on estetaustaa ja kroppaa ja luonnetta esteille. Jos etsisin näyttelypupua, etsisin kania, joka vastaa mahdollisimman hyvin rotumääritelmää.

Sekalaista
 • Oletko mielestäsi hyvä kuvaamaan?
Ihan perus :D Joskus harrastin kuvailua enemmänkin mut nyt se on rajoittunut kutakuinkin kanien kuvaamiseen. Kyllä mä mielestäni hallitsen tietyt tekniikat ja niksit, joista aattelin kirjottaa joskus jotain blogiinkin. Kameraakin hallitsen teknisesti ihan ok, manuaalilla pelailu onnistuu rutiinilla helposti mut usein varsinkin sisällä oon laiska ja kuvaan joko puoliautomaatilla tai automaatilla.

 • Miks bloggaat juuri kaneista, mikä tai kuka innosti tähän?
Mulla on ollu monta blogia ihan mun omasta elämästäni mut kaikki on kaatunut siihen että oon tajunnut että eihän mulla piru vie oo elämää josta kirjoittaa :D Kaneista saa aina jotain juttua irti!

 • Menetkö petexpoon?
Petexpoonhan on vielä melkein puoli vuotta aikaa et varmaks en voi sanoa, tottakai mennään jos päästään :) Lemmikkimessuille ollaan kyllä menossa koko viikonlopuksi.

 • Lempiblogit?
Mä en tiedä haetaanko tässä kaniblogeja vai blogeja yleensä mut ehkä sit linkkailen vähän molempia.

Kaniblogisuosikkeja:
Heinää & Käpälänjälkiä
Hennan puput
Insomniac's Hollantilaiset
Riemuloikka
Never Forget To Smile
Karvakorvat ja Kokki
Jänisten viemää
Pupujen Planeetta
Rabbit Rubbish
Hop to it
Minnan kanit
Tassunjälkiä sydämessä
Veeran kanit
No tulipas niitä nyt reilusti :D

Blogisuosikkeja yleisesti:
Muuttolintuja syksyllä
Sleep Talkin' Man
Subliminal Code
Tous les problèmes
Coma, Caapo & Jäynä
Lahti blog
Paskat Kirppislöydöt
Nää nyt näköjään pomppii aiheesta toiseen, oon moniruokainen blogien suhteen!

 • Lempiväri?
Turkoosi, punainen, keltainen, vaaleanvihreä... Tykkään hirmuisesti kaikista väreistä, hankala valita yhtä yli muiden.

------------------------------

Siinä ne sitten oli! Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille, toivottavasti vastaukset miellytti edes jollain tasolla :D
ps. tuohon sivupalkin kyselyyn saa edelleen vastailla :3

2 kommenttia:

 1. nää vastaukste oli tosi kivoja, sain paljon lisää tietoa lempikaniblogistani, heh :D JEE tekin ootte menosse sinne lemmikkimeissuille! Ite unohin kokonaan ilmottaa oman holskin ja leijonalupan, mut pyörin siellä silti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmu kiva kuulla! :) ♥ Jeps Jalia ja Innaa saa tulla molempina päivinä messuilla moikkaamaan, lauantaina Inna löytyy SKY:n puolelta ja Jali lekan häkistä, sunnuntaina molemmat on SKY:n petissä :>

   Poista