maanantai 6. toukokuuta 2013

Valjaiden valmistustaTällaisia on tullut duunattua parin viikon aikana! Viimeksi ennen näiden tekoa taisin koskea ompelukoneeseen 7. luokalla, ai että siitäkin on jo melkeen 6 vuotta aikaa (ikäkriisi 18-vuotiaana, mikäs sen parempaa). Ekat valjaat jotka olen nyt tehnyt on nuo tummanharmaat (jotka näyttää kuvissa ruskeilta), pinkit väkersin eilen. Kyllä muuten huomaa ompeleen jäljestä että kummat tein ensin, harmaissa tuo ommel tuntuu vähän vaeltavan siellä täällä kun tuntuma ompelukoneeseen ei ollut mitä parhain sen muutaman vuoden taukoilun jälkeen.


Täysin valmiitahan valjaat ei vielä ole, sillä tilaamani kiinnityssoljet eivät ole vielä saapuneet postista. Mutta aika lähellä valmistumista ovat kumminkin! Molemmat tehdyt valjaat ovat siis lapavaljaita, turkoosista kankaasta ajattelin tehdä ainakin seuraavaksi h-valjaat vaihtelun vuoksi. Kuvassa näkyvistä naruista muuntautuu hihnoja kunhan vain kiinnityslukot kolahtavat postilaatikkoon.


Pinkeille valjaille on jo tulevaisuuden käyttäjä katsottuna, sillä ne pääsevät Fami-kääpiölupan käytettäväksi heti kun valmistuvat kunnolla :) Tummanharmaat valjaat jäävät luultavasti meidän tulevien puputtajien käyttöön, en tuollaisia ns. "harjoituskappaleita" edes kehtaisi ulkopuolisen käyttöön antaa :D

9 kommenttia:

 1. Ihanan pirteet noi pinkit valjaat! :) Tiedätkö muuten mistä saisi mallia tommosten lapavaljaiden tekoon, vai oletko tehnyt nuo ihan näppituntumalla? :) Juuri postailinkin tuolla meijän blogissa että Unna tarvitsisi uudet valjaat ja mietinkin että miten onnistuisi, jos vaan ottaisi härkää sarvista ja kaivaisi ton pahasti pölyttyneen Husqvarnan tolta kaapin perältä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on, pitäis varmaan tehdä itselekin samasta kankaasta valjaat vielä kun sitä riittää :D Mä otin mitat näihin kluppien vanhoista M-kokoisista lapavaljaista, voin lähettää sulle ne mitat jos haluat :) Näitten tekeminen on oikeesti suht helppoa/mukavaa puuhaa, päänvaivaa aiheutti mulle vain oikeestaan noi kaikki klipsut ja soljet jotka jouduin kaikki tilaamaan netistä, niitten saapumisessa tietty sitten menee oma aikansa mikä vähän hidastaa prosessia :/ Mut mäkin voin tehdä Unnalle valjaat jos vain jälki kelpaa, kerro vain minkä väriset haluat niin täältä tulee! ;)

   Poista
  2. Jos haluat lähettää ne mitat niin olisi tosi kiva,mun sähköposti on owerarounds@gmail.com ja voisin sitten hyödyntää noita koristenauhoja, joita oon tilannut pikkukoirien pantoja varten :) Mistä muuten tilailet nuo soljet yms? Koirille tilatessa oon käyttänyt Antassua (http://www.antassu.com/) mutta en tiedä jos siellä on kaneille liian suuria nuo soljet yms.. Ja hei noi on ihan tosi siistejä valjaita että voisin harkita pyytää suakin vaikka tekemään Unnalle sopivat, värillä ei olisi niin väliä, joku pirteä mielummin ja semmonen joka vaan sun mielestä sopii mustavalkoisen kanin kylkeen :) Paljon pyytäisin lapavaljaista? :)

   Poista
  3. Mä tilasin ebaysta, voin antaa niitäkin linkkejä sulle kun mulla meni ikuisuus että löysin oikeen kokosia ja halvimpia mahdollista, hommaa vaikeutti se kun en alkuun tiennyt kaikkien osien nimiä suomeksi, saati sitten englanniksi :D Antassustakin tosin saa kaiketi vastaavia, postituskulut on vaan kalliimmat :) 5€ pyysin noista Famin valjaista, samalla hinnalla varmaan mennään sitten nytkin :)

   Poista
 2. OIII siellä ne Famin valjaat on. 8> Tuokko ne lauantaina näytille? Joko oot saanu niitä niittejä? En jaksa oottaa et saan sovittaa niitä Famille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu otan mukaa! :) niitit ei oo viel tullu mut muuten ne on valmiit, toivottavasti ne sopii hyvin Famin päälle! :D

   Poista
 3. Mitä kangasta käytät noissa?

  VastaaPoista
 4. Voiko sinulta siis tilata lapavaljoja? Jos voi niin miten? Haluaisi kääpiölupalleni m valjaat.

  VastaaPoista