torstai 2. toukokuuta 2013

Tavarahankintoja

Uudet kanit tietää tottakai aina uusia tavarahankintoja vaikka kuinka yrittäisi käyttää mahdollisimman paljon hyväksi edellisiltä kaneilta jääneitä tavaroita. Monet tarvikkeet on myös nyt jouduttu ottamaan tuplana, sillä tuleva kaksikko joutuu viettämään koko kesän erillisissä häkeissä (no, periaatteessa samassa häkissä ne on, se vaan jaetaan kahteen väliseinän avulla) ennen kuin poitsu on leikattu ja varoaika ooteltu. Tässä nyt sitten tähän mennessä hankittuja tavaroita tulevaa duoa varten :)

 
Isoin (niin kirjaimellisesti kuin taloudellisestikin :D) hankinta on tuo 25 kilon säkki Cuni Fit Plussaa, joka saapui tänään postista. Voi sitä lähettipoika parkaa joka joutui hauistansa käyttämään kantaessaan ton ihan kotiovelle asti! Mä olen pitänyt meillä aiemmin ruokana toiminutta Rabbit Royalea halpana (nykyään taitaa olla n. 30€/15kg) mutta tämä pussi maksoi vain 35 euroa, postituskulut vaivaiset 5 euroa.

Mä itse tykkään rahan säästämisestä (köh köyhä opiskelija köh) niin Ikeaanhan tieni vei kun keksin että tarvitaan uusi vessaloota (meiltä löytyy vain yksi entuudestaan) ja joku uusi systeemi heiniä varten, koska aiemmin käytetty heinähäkki pudotti heti kaikki heinät maahan kun kani veti yhden korren jostain välistä. No, vessalaatikko löytyi lastenosastolta, kyseinen TROFAST-lelulaatikko maksoi kokonaiset 2 euroa. Noita Ikean muovipussitelineitä on tuntunut olevan niin monella kaninomistajalla heinähäkkikäytössä että eiköhän mekin kokeilla miten ne oikeasti toimii. Alunperin piti ottaa valkoisia, mutta kun pinkit olivat tarjouksessa 50snt/kpl (valkoiset 1,5€/kpl), kouraisin mukaani kolme pinkkiä ja päätin että eiköhän se oo ihan kivakin että tuodaan vähän väriä elämään, tavalla tai toisella!

Viimeisin ostos on ruokakippo, joka maksoi 2,5€ Mustissa&Mirrissä normaalin 5,9€ sijaan, koska siitä puuttuu reunasta n. 5 milliä x 5 milliä kokoinen pala. Ruokakippoja meillä olisi muuten ollutkin jo kaksin kappalein, mutta muistan edelleen sen ketutuksen määrän kun vein edellistalvena Eevin eteen kupin täynnä ruokaa kun neiti oli istuskelemassa lempipaikallaan sisähäkin tasolla. Heti kun selkäni käänsin kuului komea kolaus ja siellä se oli kuppi kolmessa osassa häkin lattialla, ruuat ympäri kämppää ja neiti tyytyväisen näköisenä tasonsa päällä ihailemassa aikaansaannostaan. On ne kanit sellasia herttasia tapauksia, että..... :D

Muutenkin alkaa nyt olla valmistelut kaneja varten suoritettu, ulkohäkki on siivottu oikeen kunnolla, uusi kuljetusboksikin on hommattu ja muutkin tarvittavat tavarat tosiaan on suunnilleen nyt hankittu, ehkä yksi juomapullo vielä tarvitaan mutta sen ehtii vielä hyvin hakemaan tuosta 2 kilometrin päästä lähimmästä lemmikkikaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti