lauantai 14. joulukuuta 2013

Ensin vuoden suunnitelmia


Vaikkei vuodenvaihde ihan vielä käsillä olekaan (no on siihen sentään vielä vähän alle 3 viikkoa...), ajattelin vähän miettiä ja ihmetellä ensi vuotta. Mitään kovin ihmeellisiä suunnitelmia ei vielä ole tai niitä ei ole ainakaan vielä lyöty täydellä varmuudella lukkoon, mutta on silti kiva fiilistellä vähän mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Aloitetaan vaikkapa ylipäätään kanimaisista menoista ja meiningeistä. Totta kai pyritään matkustelemaan mahdollisimman paljon kanien kanssa eri näyttelyissä ja ehkä jopa estekisoihinkin osallistutaan säännöllisen epäsäännöllisesti. On ihan uskomatonta ajatella että vielä n. puoli vuotta sitten en oikein tuntenut ketään sen paremmin kanipiireistä ja nyt mulla on jo monta ihanaa kaveria joiden kanssa hengailla kanitapahtumissa ja miksei nähdä muutenkin. Jos uusiin ihmisiin tutustuminen jatkuu samaa tahtia myös ensi vuonna voin jopa päästä sellaiseen pisteeseen omassa elämässäni että voisin kutsua itseäni melko sosiaaliseksi ihmiseksi jolla on paljon kavereita - utopistinen ajatus antisosiaaliselle erakolle, joka on tottunut elelemään elämäänsä parista ihmisestä muodostuvan kaveripiirin voimin :D

Helmikuussa koittaa lähtö Ruotsin LU:hun juuri näiden kani-ihmisten kera, tulee varmasti ihan huippu reissu! Pääseepä meikäläinenkin näkemään vähän millaiseen malliin ne ruottalaiset kanejaan näyttelyttää. Harkinnassa on myös tuoda Suomeen yksi pupu meidän kanijengiä monipuolistamaan mut katsellaan sitä nyt vielä, kyseinen hankinta kun tarkoittaisi että mun pitäis ruveta häkintekohommiin ja keksiä kyseiselle harrastelulle vielä uskottava syy äidille kerrottavaksi - siltä kun ei tietenkään kuulu kysyä, saanko uuden papanamasiinan kotiin tuoda ;)Ruotsin tuonnille vaihtoehtona on Norjan tuonti - Janskulle kun on ensi vuonna tulossa belgianjäniksia väreissä musta tan ja valkoinen ps (molemmat ollut jo kauan mun unelmapupuja) sekä kääpiöjäniksiä mitä mielenkiintoisimmissa väreissä (esim. egern otter ). No, katsellaan mitä se ensi vuosi sitten loppujen lopuksi tuo tullessaan, vai tuoko kenties mitään.

En tiedä haluanko tästä seuraavasta asiasta paljoa kuulutella kun pelkään että kaikki suunnitelmat menee mönkään mut eiköhän ne mene kuuluttelemattakin :D Eli tarkoituksena on teettää Innalle poikue helmi-maaliskuussa. Kyseinen poikue tulisi olemaan oma pikku projektipoikueeni, josta lähtisin jalostamaan jonkinsortin esteristeytystä. Tavoitteena on alkuun saada aikaiseksi hollantilaista jänismäisempää kroppaa ja luonnetta, sekä mahdollisimman mukavia värejä. Näillä näkymin urokseksi valikoituu kääpiöjänis, joita olen jo melkein urakalla metsästänyt ja kysellyt alustavasti astutuslainaan. Tällä hetkellä mulla on jo vaikka mitä vaihtoehtoja, mm. sinisoopeli white, ruskea otter, sininen otter, ruskeasoopeli white venäläinen... Ihanaa huomata miten ihmiset on valmiita tekemään yhteistyötä ja lainaamaan uroksiaan tähän projektiin :)
Ensi vuonna olisi kivaa hommata kaneille jostain ihan omat tilat joissa ne saisivat asustaa vuoden ympäri, toki unohtamatta ulkoilua kesäisin aitauksissa. Meidän isossa piharakennuksessa olisi periaatteessa juuri sopiva paikka kanilalle, mutta sen katto on kipeästi vailla kunnostusta (enkä todellakaan ole ottamassa riskiä että se sortuu joku kaunis päivä pupujen niskaan) ja no, se on myös täynnä mitä sekalaisempaa rompetta ja roinaa. Katto on ollut tarkoitus vahvistaa jo monta vuotta, mutta ehkäpä sekin homma saisi vauhtia alleen kun sen avulla saataisiin ihan oma paikka kaneille ettei äitin tarvitsisi repiä hiuksiaan talvisin kun kanin karvaa löytyy sisältä ihan jokaisesta kulmasta.

Jonkinsortin uuden vuoden lupauksena voisin yrittää olla aktiivisempi kanien kuvailun ja tänne postailun kanssa, elän siinä uskossa että teitä lukijoita voi oikeasti jopa kiinnostaa meidän meno sen verran ettei tiheämmästä postaustahdista olisi yhtään haittaa :)

Propsit niille jotka jaksoi lukea koko filosofoinnin läpi, on välillä ihan kiva vaan kirjoittaa mitä vaan sattuu mieleen tulemaan vailla sen suurempia ideoita tai päämäärää. Toivottavasti saan vielä ensi viikon aikana kuvailtua ne meidän joulukuvat ja tehtyä uuden talvisemman ulkoasunkin, sitä kun oon väkerrellyt jo viikon päivät ilman omaa silmää miellyttävää tulosta...

ps. Tämän postauksen kuvituksena toimivat tällä kertaa valokuvien sijaan meikäläisen suttaukset ja töherrykset mutta ei hätää, seuraavassa postauksessa palataan jo takaisin vanhojen tuttujen valokuvakuvitusten pariin ;)


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) ja kuin hienoja noi siun piirtämät puput! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No joo, vois joskus koittaa nähdä vähän vaivaakin piirrustusten suhteen :D

      Poista