sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Muksukuvia ja muutoksia


Heissulivei! Tuntuu että aika olis vaan suhahtanut silmien edessä ja Meemin muksutkin tulevat luovutusikään jo alkavan viikon torstaina. Aivan, en edes infonnut blogissa että muksut ovat totta tosiaan syntyneet ja kasvaneetkin jo rutkasti sen jälkeen. Meemi teki komean heinäpesän 14.7. ja synnytti vielä samana päivänä peräti 7 hyvinvoivaa muksua, joista 6 naaraita ja yksi ainokainen uros.

Olen hoitanut "tiedotuspuolta" facebookin puolella, ja julkaisin siellä myös lapsosten nimet reilu viikko sitten. Viidellä muksulla on jo kodit tiedossa, kaksi etsii siis edelleen omaa kotia.

u. Banarama's Varekai *myynnissä*

n. Banarama's Dralion *myynnissä*

n. Banarama's La Nouba

n. Banarama's Quidam

n. Banarama's Koozå

n. Banarama's Amaluna

n. Banarama's Paramour

Sitten se muutospuoli! Olen tullut siihen tulokseen, ettei tämä kerrostaloasuminen ole kanien juttu. Yksi menee vielä lemmikkinä kun se saa itselleen kaiken huomion ja ajan, mutta useamman pitäminen ei ole mielestäni (ainakaan omalla kohdallani) oikein kaneja kohtaan - ne joutuvat jakamaan ajan huomion ja jaloittelun kohdalla, ja kun otetaan huomioon että asun yksin ja teen usein pitkää työpäivää, se aika ei alun alkaenkaan ole kovin runsasta. Perushoitotoimenpiteet eivät ole ongelma, enemmänkin se yksilöllinen seurustelu ja jaloitteluaika. Kanit ovat minulle eritoten lemmikkejä, ja lemmikki menettää arvonsa mikäli se kököttää yksinään häkissä pitkiä aikoja päivässä. Siispä aijon vähentää kanimääräni yhteen.

Kyseessä ei lopulta ole määrän suhteen dramaattinen muutos, sillä kanejahan minulla on yhteensä "vain" kolme. Jedi jää kotiin, sillä se on minulle se kaikkein tärkein ja rakkain kani kaikista. Meemi ja yksi sen muksuista lähtee takaisin Iidalle, joka sen minulle alunperin myi, ja olen tästä todella iloinen. Meemi lapsineen saa varmasti juuri sellaisen kodin kun se ansaitseekin. Lupaava estekaninalku Peeka tulee etsimään uutta kotia kasvattajansa Katrionan kautta, ja uskon että myös sille löytyy ihana koti, joka on innostunut harrastamaan sen kanssa jopa estehyppyä.

Päätöksenä kanimäärän vähentäminen on itselleni todella vaikea asia, sillä olen aina ottanut kanini sillä periaatteella että tulen niistä huolehtimaan ihan loppuun asti. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan, kun luovun yhdestäkään kanista, kasvattimuksut poissulkien. Uskon silti, että teen oikean ratkaisun tässä tilanteessa.

On varsin huojentavaa, kun kaikki sujuu näin mutkattomasti asian suhteen. Kaniharrastus ei ole missään nimessä itseltäni jäämässä pois, onhan minulla Jedi sekä vanhempieni luona holskikaksikko sekä Naatti. Estekanikasvatus on edelleen yksi haaveistani, mutta juuri tässä elämäntilanteessa ei ole sen aika. Katsotaan siispä mitä tulevaisuus tuo tullessaan :) 

7 kommenttia:

 1. Ihanaa, että ajattelet kaneja niin paljon, että uskallat vielä sanoa oman mielipiteesi siitä, ettei kerrostaloon vain mahdu monia, jos niille ei riitä tarpeeksi aikaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Ei tällainen päätös ole helppo, mutta pakko se on hyväksyä tosiasiat.

   Poista
 2. Meillä on poikaystävän kanssa isossa kaksiossa neljä pystykorvaa, ja vaikka poikueen teettäminen ihan kamalasti houkuttelisikin, on tämä kanimäärä ihan maksimi tähän asuntoon / tälle vapaa-ajan määrälle. Olohuoneessa ja keittiössä asuvat puput saavat meiltä omistajilta eniten huomiota, kun makkarin kanikaksikon kanssa tulee luonnollisesti vietettyä vähemmän aikaa, koska huonekaan ei ole niin suuressa käytössä. Niillä on kuitenkin onneksi seuraa toisistaan, mikä on kaikista tärkeintä. Välillä kuitenkin tuntuu, että nimenomaan niiden kahden kanssa tulisi viettää enemmänkin aikaa ja samoin tarjota jokaiselle pupulle enemmän vaihtelua ympäristössä. Kerrostaloasunnossa se on tietenkin ihan erilailla mahdollista, kuin esim ulkotarhassa. Ymmärrän siis täysin miksi päädyit vähentämään kanien määrää, sillä itsekin tulee usein murehdittua, että saako meidän kanit niin paljon huomiota kuin ansaitsevat. Onneksi jokaisella on kuitenkin paljon tilaa käytössä ja ihminen tai kani kaverina lähes vuorokauden ympäri. Ilman poikaystävän apua näin montaa kania mulla myös tuskin olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sullekin tule joku päivä sellainen tilanne että pääset poikasista nauttimaan! Uskon että joku kaunis päivä mullakin on jossain joku oma pieni maapläntti ja ulkorakennus joka on kokonaan kaneille pyhitetty :) Silloin saa sitten ihan kunnolla nautiskella kaniarjesta!

   Poista
 3. Oon tainnu pudota ihan kärryiltä. Missä Inna ja Naatti on? 😱

  VastaaPoista
 4. Banarama's Dralion on nyt täällä mulla! :D aivan ihana tapaus, virtaa riittää verrattuna tuohon kluppapappaan... Syliin ei mielellään kamalasti tulisi, mutta pikkuhiljaa. Onneksi sentään saa nostetuksi :) T: Sofia (instagram @elaintenmukana)

  VastaaPoista