torstai 23. lokakuuta 2014

Kaniaiheisia linkkivinkkejä


Olen keräillyt jo pidemmän aikaan selaimen kirjanmerkkeihin kaikenlaisia kaniaiheisia sivuja, jotka olen kokenut itse joko hyödyllisiksi, hauskoiksi tai muuten vain mielenkiintoisiksi. Ajattelin nyt jakaa näitä vähän muullekin maailmalle, toivottavasti näistä on hyötyä edes osalle lukijoista :)
Aloitetaan omalla suosikillani, jonka varmasti kaikki muutkin jo tietävät. Sivut ovat ruotsiksi, mutta mitäpä tuosta, oppiipahan selaillessa kaniaiheista sanastoa. Sivuilta löytyy valtava ja kattava tietopaketti kanien väreistä, eli jos värit ja genetiikka kiinnostaa, kaninfarg.se on se juttu! 
Kattava tietopaketti kaneista, aiheita perushoidosta terveysasioihin ja lukuvinkeistä kanin käytöksen ymmärtämiseen. Aloittelijalle hyödyllinen tietopaketti, jonka kirjoituksiin kannattaa tutustua jo ennen kanin hankintaa.
Ties milloin nämä sivut on viimeiseksi päivitetty, mutta tietoa löytyy ja erittäin hyödyllistä sellaista. Laaja tietopaketti kaneista suomeksi.

Mikäli englanti vain suinkin taipuu, on MediRabbitista varmasti hyötyä kaninomistajille, joita kiinnostaa kanin terveys pintaa syvemmältä. Tietoa monista sairauksista kaikille tutuista suolitukoksista harvinaisempiin loisiin ja bakteereihin.

Näitä on yllättävän paljon, yllättävän monesta eri aiheesta. Plussaa monipuolinen jäsenkanta, jolta saa vastauksen mihin tahansa kysymykseen ja ihmiset jotka tuovat esille näkökantoja joita ei ole itse edes tajunnut ajatella. Kokeneempien ja aloittelevien kaniharrastajien kohtauspaikkoja! Miinuksena samalla eroavat mielipiteet jotka aiheuttavat kitkaa jäsenten välille, mutta sellaista se meno tuntuu olevan tällaisten ryhmien kanssa aina, oli kyse sitten kaneista, kissoista, hevosista tai löydetyistä kauppalapuista.

Itse selailen aktiivisesti mm. seuraavia facebookin kaniryhmiä: Vapaata keskustelua kaniasioista, Kanit, Kani, Keskustelua kanien kasvatuksesta, Tuotantokanijengi, Backyard Meat Rabbits (englanniksi), Estekanit, Kaninhoppning (ruotsiksi), Rabbit Jumping (englanniksi), Allt om kaniner (ruotsiksi) ja Rabbit World (englanniksi). Näitä kuitenkin löytyy paljon enemmänkin, osa varmasti sellaisia joihin en itsekään ole vielä tutustunut.

Blääh, tylsääää... Vaan olennainen osa jokaisen kaninomistajan yleistietoutta! Ainoastaan kaneihin (ja jyrsijöihin) liittyviä lakipykäliä ei ole paljoa, joten niiden lukemiseen ja sisäistämiseen menee vain ohi kiitävä hetki.

Ei kenties suoralta kädeltä kaniaiheinen sivusto, mutta silti täynnä kaniaiheista tavaraa - hakusanalla "rabbit" löytyy mm. kaniaiheisia kynsitarroja, koruja, kännykän kuoria, vaatteita, tyynynpäällisiä, leimasimia, pannulappuja... Näin muutaman mainitakseni! Myös eBay on kelpo paikka hankkia kaniaiheista tavaraa, yleensä vieläpä erittäin edullisesti.

Legendaarisen puput.net-kanifoorumin seuraaja, joka ei ole ihan vielä saavuttanut sitä suosiota kuin edeltäjänsä teki. Hiljaa hyvä tulee! Foorumilla kuitenkin keskustelua monista mielenkiintoisista aiheista joihin suosittelen tutustumaan. Foorumilla myös muutama erittäin hyödyllinen listaus, esimerkiksi lista kaneja tatuoivista ihmisistä ympäri Suomen, kaneista tietävät eläinlääkärit paikkakunnittain ja lista virikeideoista.

Kaniaiheinen, upeasti toteutettu ja kuvitettu nettiroolipeli, jossa perustetaan oma kanila ja jalostetaan kaneja. Rotujen valikoima kasvaa jatkuvasti ja pelatessa oppii vahingossakin asioita esimerkiksi värien genetiikasta. Oman kasvatustyön hedelmät näkee kanien pisteissä, joitten avulla kania myös arvostellaan näyttelyissä. Treenaamalla kania kärsivällisesti voi se menestyä myös kaniaglityssä. Pelaaminen on ilmaista, mutta jokaisen on myös mahdollista oikealla rahalla ostaa pelirahaa.
Näiden sivujen lisäksi esimerkiksi Youtubesta löytyy tuhansia söpöjä kanivideoita, Suomen kaneihin liittyvät yhdistykset tarjoavat sivuillaan monenlaista tietoa kaneista ja esimerkiksi tulevista tapahtumista...

Onko sinulla kaniaiheisia sivustoja, joita haluaisit suositella muillekin? 

11 kommenttia:

 1. Nuo ovat hyviä sivustoja! Noiden lisäksi suosittelen myös seuraavia:
  - http://kaninmagazinet.se/
  - http://www.rabbitcolors.info/eu/fi/index.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja http://kanin.ifokus.se/ on myös monien käyttämä sivusto. :)

   Poista
  2. Hei tuo rabbitcolors.info pitikin lisäillä kaninfarg.sen yhteyteen mut tippu sit pois, hyvä et sanoit! :) Noi kaks muutakin tutustumisen arvoisia, tackar!

   Poista
  3. Ole hyvä, tuntuu vähän väliä löytää vain lisää ja lisää mielenkiintoisia sivustoja ja jos saksan kieli olisi hallussa, sitä kautta löytyisi varmasti hurjasti lisää!

   Poista
  4. Joo saksaks löytyis varmasti vaikka mitä! Harmi vaan et itellä ei tuota kielipäätä oikein oo, just ja just kaninfargia pystyy ruotsiks tulkitsemaan :D

   Poista
 2. hei kiitos tästä listasta, tuli tarpeeseen! :)

  VastaaPoista
 3. Tutustuin ihan jokaiseen sivuun! Tuli tuosta pelistä mieleen, että miten sinne voi rekisteröityä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa löysin tuon jo :)

   Poista
  2. Nää on kyllä kaikki ainakin omasta mielestäni tosi hyödyllisiä sivuja, hienoa jos kaikkiin jaksoit tutustua! :)

   Poista